Stipendija za usavršavanje u NR Kini

Nanjing Sveučilište, https://im.nju.edu.cn/main.htm

Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj u suradnji s Vladom Narodne Republike Kine dodjeljuje 1 stipendiju studentima, doktorandima i zaposlenicima Filozofskog fakulteta za akademsku godinu 2015./2016.

Za stipendiju se mogu prijaviti studenti koji će do rujna 2015. završiti diplomski studij ili oni koji su već diplomirali, doktorandi i nastavnici Filozofskog fakulteta. Prednost će biti dana studentima i nastavnicima iz područja povijesti, povijesti umjetnosti i arheologije, te onima koji završavaju ili su već završili slobodni studij sinologije.

Ovisno o potrebama odabranog kandidata, moguće je dodjeljivanje stipendije za:

– semestralno ili jednogodišnje istraživanje iz navedenih područja, s težištem na temama vezanim uz Kinu;
– semestralno ili jednogodišnje učenje/usavršavanje kineskog jezika za kandidate koji se već bave istraživanjem iz navedenih pordučja;
– magistarski studij iz područja kineske povijesti, povijesti umjetnosti i arheologije;
– doktorski studij iz područja kineske povijesti, povijesti umjetnosti i arheologije.

Svi zainteresirani svoj životopis i motivacijsko pismo te eventualne upite mogu poslati na

igubic@ffzg.hr

najkasnije do 30.3.2015., nakon čega će odabrani kandidati biti pozvani na razgovor s članovima Katedre za sinologiju Odsjeka za indologiju i dalekoistočne studije.

Najuspješniji će kandidati zatim biti predloženi Veleposlanstvu Narodne Republike Kine koje će donijeti konačnu odluku o dodjeljivanju stipendije.

Nakon što kandidati budu predloženi, trebat će dostaviti i diplomu te prijepis ocjena prevedene na engleski, plan istraživanja i 2 pisma preporuke (potrebni dokumenti mogu se razlikovati ovisno o trajanju i vrsti stipendije te će kandidati o tome biti obaviješteni naknadno.)