Category Archives: Događanja

Dan otvorenih vrata

Katedra za sinologiju sudjelovala je na drugom Danu otvorenih vrata Filozofskog fakulteta održanog 25. siječnja.

Srednjoškolci i studenti zainteresirani za studij sinologije kroz razgovor s predavačima i sadašnjim studentima,  imali su priliku saznati nešto o samom studiju i kineskom jeziku te vidjeti kako njihova imena izgledaju ispisana kineskim znakovima, ili se pak okušati u tradicionalnom kineskom sportu – jianzi.

Održano natjecanje Kineski most

5. svibnja 2018. održan je još jedan Kineski most, natjecanje iz kineskog jezika.

U kategoriji studenata pobijedio je naš student 2. godine, Nikola Jončić, koji je osim održanog govora na kineskom jeziku, izveo i wushu točku zajedno s kolegicom Florence Fabijanec. Nikolu u srpnju čeka drugi krug natjecanja u Kini i stipendija za jednosemestralno učenje kineskog jezika na kineskom fakultetu po izboru. Čestitamo!

Continue reading Održano natjecanje Kineski most

Poziv na konferenciju

Na Fakultetu političkih znanosti 11. i 12. svibnja 2018. godine održat će se međunarodna konferencija pod nazivom “East-West and Transpacific Studies: Reconfiguring Transnational Flows across the Pacific”. Rok za slanje sažetaka je 1. ožujka 2018., a postoji mogućnost da se studente koji bi izlagali na konferenciji  oslobodi od plaćanja kotizacije.  Neke od tema su sljedeće:

Transpacific Studies, Croatia’s Knowledge of “the East”, Orientalism and Occidentalism, Decolonialism and Transmodernity, East-West intercultural relations, Orientalization of the Asian imaginary, Asian travelers in the West, Western travelers in Asia, Translations of Asian texts in Croatia.

Više o organizatorima, pozvanim predavačima i ostalim detaljima:  Call for Papers.Croatia