Category Archives: Događanja

Druženje s pjesnikom: Wang Jiaxin 王家新

U četvrtak, 12. listopada u 20 sati u učionici A205 održat će se razgovor i druženje s poznatim kineskim pjesnikom, Wang Jiaxin-om te čitanje njegovih pjesama na originalu i hvratskom prijevodu. Tom će se prilikom predstaviti i nedavno izdana zbirka njegovih pjesama (Noćni vlak) u prijevodu Miroslava Kirina koji će također sudjelovati u razgovoru i čitanju.

Na ovaj zanimljiv događaj srdačno su pozvani studenti sinologije te svi ljubitelji kineske književnosti i kulture!

Više o pjesniku.

Natjecanje Kineski most

Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj u suradnji s Konfucijevim Institutom i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, poziva Vas na natjecanje u znanju kineskoga jezika za strane studente “Kineski most” koje će se održati u Hotelu Dubrovnik (Ljudevita Gaja 1, Zagreb) u subotu, 10. lipnja u 10:00 sati.

Natjecatelji će odgovarati na pitanja iz kineske kulture, održati govor na kineskom jeziku te nastupiti u zabavnom dijelu programa s kineskim pjesmama, recitacijama i sl.

Posebno nam je drago što će ove godine studenti s Katedre za sinologiju odglumiti i jednu epizodu iz poznatog kineskog klasika “Put ka Zapadu”!

Pridružite nam se u subotu i podržite sve natjecatelje!